trečiadienis
2024 balandžio 24
13:00
Nuotraukos
Kontaktai
Telefonas

Žydrūnas: +358 451 324200



Rašykite mums

Mūsų draugai
  • Eikš Kristaus pramintu keliu

  • Maloniai kviečiame bendradarbiauti keičiantis reklaminėmis nuorodomis į Jūsų svetaines. Norėdami apsikeisti su mumis reklaminiais skydeliais, susisiekite su mumis el.paštu.

    ESU DĖKINGAS

    Pradžia » 2010 » gruodžio » 17 » Kad dvasiai būtų šilta
    14:42
    Kad dvasiai būtų šilta
        
       Brėško eilinė, žvarboka gruodžio diena. Sutemos spaudė prie žemės riebias sniego pusnis, bet neprarasdamas vilties nenuorama vėjas vis stengėsi jas pakelti šokiui. Stalgėnų trobelėse sušvito langai ir darbo dienos išvarginti žmonės sėdosi prie sočios vakarienės, o paskui prie buko televizoriaus... Ne visi. 
       Grupelė nebijančių sušalti žmonių, pasirūpino, kad ir jų dvasiai būtų šilta. Kultūros namų palangė džiūgavo, turėdama žvakelę kviečiančią visus į advento vakarą... Ten šie žmonės ir patraukė.
         „Esu dėkingas". Taip pavadintą vakarą pradėjo Ku­lių kul­tū­ros cent­ro Stal­gė­nų fi­lia­lo va­do­vė Al­gi­man­ta Mo­tu­žie­nė. O jaukiai užstalėn susėdusių stalgėniškių ir aplinkinių kaimų bendruomenių žmonių veidus nušvietė seniūno Arūno Jurkaus įžiebtos kalėdinio vainiko žvakelės. Visų žvilgsniai pakrypo į improvizuotą sceną, kurioje su maloniu širdies jauduliu renginį tęsė vakaro svečiai – sakralinės muzikos ir poezijos mylėtojai bei atlikėjai iš Platelių. Nuostabioji Gintarės ir Žydrūno šeima, dalyvaujant dukrai Emilijai, sūnui Danieliui, padovanojo stalgėniškiams specialiai Adventui parengtą programą. Žydrūno sukurtos giesmės, pagal jo paties žodžius persipynė su eilėmis, ištraukomis iš psalmių, kurias skaitė Ireną iš Alsėdžių. Daugiau nei valandą trukusi programa prikaustė žmones prie dvasingos, jaudinančios ir sielas šildančios programos. Jai pasibaigus, žmonės bendravo prie suneštinių vaišių stalo kartu su jau minėtu seniūnu Arūnu Jurkumi,  seimo nario J.Razmos padėjėja-sekretore Dainora Vaičikauskiene, seniūnijos bendruomenių pirmininkais, kitais aktyviais bendruomenių nariais.        
        Jaukus pasibuvimas baigėsi, o dalyvavusiu žmonių širdyse liko malonūs įspūdžiai iš dvasingo ir įsimintino renginio.
    Peržiūrų: 1885 | Įdėjo: Admin
    Viso komentarų: 2
    0   Spam
    2 Admin   (2011 sausio 18 18:35) [Medžiaga]
    Labai Jums ačiū. Labai džiaugiuosi, kad klausotės. Mielai jus pakviesčiau į mūsų koncertus, jei Jūs tik norėsit. smile Palikit savo kontaktinius duomenis. Sudiev smile

    +1   Spam
    1 Evelina   (2010 gruodžio 25 21:48) [Medžiaga]
    Man tai labiausiai patiko, kad jie dalyvauja visa šeimynėlė. Ir vaikai ir tėvai dirba prasminga darbą. Šaunuoliai - sekmės!

    Komentuoti gali tik registruoti svetainės nariai
    [ Registracija | Prisijungti ]

    Svetainės savininkas už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus.
    Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.
    Informuokite svetainės
    adminstratorių apie netinkamus komentarus.